Over Ons

Missie

CHM Suriname NV is een dynamische handelsorganisatie die zich voornamelijk richt op de tevredenheid en het verbeteren van de levenskwaliteit van haar klanten door het bieden van duurzame huishoudelijke producten tegen de laagste prijzen, de beste financieringsmogelijkheden en een goede en betrouwbare after-sale service.

Visie

Onze visie is om de nummer een bestemming te worden voor een ieder wanneer het neer komt op de woon inrichting van uw huis.

Onze geschiedenis

Onze geschiedenis
CHM Retail is een dynamisch handelsbedrijf in Suriname, dat door de jaren heen niet meer weg te denken is uit de samenleving. Het begon in het jaar 1880.
Onze geschiedenis
1880
Het West-Indische postbedrijf Amsterdam
In 1880 werd het West-Indische post bedrijf van Amsterdam opgericht. Er werd met een stoomboot gereisd tussen Nederland, Curaçao en Suriname. Curaçao werd later het centraal handelspunt voor Nederland door haar centrale ligging in het Caraïbisch gebied. De markt werd later uitgebreid van New-York via Haïti in 1888.
1880
Het commerciële en industriële bedrijf werd opgericht
In 1890 werd het commerciële en industriële bedrijf opgericht te Amsterdam. Hierbij werd een ijsjes fabriek en later een limonade fabriek geopend. Sinds 1911 werd de naam van het handelsbedrijf veranderd naar de Curaçaose handelsmaatschappij (CHM). De nieuwe naam leidde tot een daling in aandelen op de aandelenmarkt in Amsterdam in 1970. Hierom werd de naam weer veranderd naar Ceteco Holding NV. Het onderdeel in Suriname behield de naam Curaçaose handelsmaatschappij. Echter, was het bedrijf niet meer verbonden met Curaçao.
1890
De nieuwe eigenaar van CHM
In 2001 werd het bedrijf door dhr. Edmund Kasimbeg overgenomen. Hij was ook eigenaar van het bedrijf Kasimex N.V. De bedrijfsnaam “CHM” werd niet veranderd door dhr. Kasimbeg omdat de naam zich toen al had ontwikkeld tot een wel bekende en vertrouwde naam onder de Surinaamse bevolking.
2001
CHM ging door een explosieve groeifase
Sinds overname is de dhr. Kasimbeg de eigenaar en general manager van CHM. Na de overname door dhr. Kasimbeg in 2001, ging het bedrijf door een explosieve groeifase in termen van verkopen, marktaandeel en –branches. Verder werd de lijn van producten sterk uitgebreid met een aantal nieuwe product groepen en leveranciers. CHM is momenteel de authorized distributor van een aantal van de top leveranciers op de wereld waaronder: Samsung, Whirlpool, Mabe, GE, Panasonic, Frigidaire, Westpoint, Alaska, Serta, d’Italia, Carraro en Hinlim. CHM is uitgegroeid tot 1 van de grootste ondernemingen in Suriname met 9 filialen en 1 service center waarvan allemaal gevestigd zijn op A1 locaties.
2011

Main Menu